'Verzwakte kartonnen kokers oorzaak instorten perron station Tilburg'

21 oktober 2014 om 09:22
nl
Een verzwakte oude constructie met kartonnen kokers zou de oorzaak zijn van het deels instorten van het perron op het station in Tilburg. De kartonnen kokers werden ruim een halve eeuw geleden in het beton aangebracht. Dat meldt het Brabants Dagblad. De krant sprak met een oud-medewerker van bouwbedrijf Heerkens van Bavel.
Geschreven door

De man werkte destijds mee aan de fundering en de opbouw van het perron.
'Kokers stonden vol water'De lange kartonnen kokers worden tegenwoordig niet meer gebruikt. De kokers zouden hebben volgestaan met water, waardoor de constructie flink was verzwakt. Met het werk aan het spoor begaf de constructie het, zo vertelt de oud-medewerker tegen het BD.
Prorail noemt het bericht in het BD 'pure speculatie' en zegt het officiële onderzoek naar het ongeluk af te wachten. Dat loopt nog en gaat naar verwachting maanden duren.
Medewerker van BesixHet perron stortte zaterdag in wat voor paniek zorgde. Een man die aan het werk was, raakte gewond. Het gaat volgens Prorail om een medewerker van bouwbedrijf Loomans Groep. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.