Enorme ravage door storm in Tilburg: 'Het leek wel een tornado'

21 oktober 2014 om 20:27 • Aangepast 21 november 2020 om 21:59
nl
In enkele straten in Tilburg-West heeft de storm dinsdagmiddag in korte tijd voor een grote ravage gezorgd. Grote eikenbomen waaiden om. "Die staan er al 55 jaar. Als luciferhoutjes knapten ze om." Ooggetuigen zeggen een windhoos door de straten te hebben zien razen.
Profielfoto van
Geschreven door

Vooral in de Lage Witsiebaan en Statenlaan waaiden grote bomen met wortel en al om tijdens de storm. Een onfortuinlijke buurtbewoner: "Het begon te stormen en te regenen en te doen. En er waren rukwinden. Ik zag die boom gaan, op onze auto."
Zeker vier auto's raakten beschadigd en dakpannen waaiden door de straten . Omwonenden meldden dat het dak van de Molukse kerk aan de Karmelietenstraat is gewaaid.
Een gedupeerde kwam thuis en zag dat zijn rolluik het had begeven: "Het ligt er helemaal uit. Het is eruit gezogen en een eind verderop bij buren tegen het raam aangewaaid. Dus dat ligt er ook uit."
Ook bij een winkel waaide de dakbedekking weg.
SchrikDe schrik zit er goed in bij de buurtbewoners. Een dame geeft aan bang te zijn dat de grote eik pal voor haar huis ook niet stevig is. "Ja, daar ben ik zeker bang voor. Er wordt op het moment niks aan gedaan verder. Maar er wordt wel naar gekeken want het schijnt dat ze toch te groot worden."
Straten werden afgesloten vanwege het gevaar van vallende takken. Locoburgemeester Berend de Vries nam poolshoogte bij de getroffen straten en sprak met omwonenden en gedupeerden.
Controle bomenDe brandweer en aannemers gebruikten onder meer grijpmachines om de rotzooi en de takken op te ruimen. Een deskundige controleerde de bomen die niet zijn omgewaaid. Op zijn advies worden nog vier bomen gerooid omdat die zouden kunnen omvallen.
Niemand raakte gewond. De totale omvang van de schade was dinsdag nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.