Wegpiraat (20) uit Aarle-Rixtel in cel na inrijden op agenten met gestolen auto

21 oktober 2014 om 21:14
nl
Een 20-jarige man uit Aarle-Rixtel moet vier maanden de cel in omdat hij in juli met een gestolen auto op agenten inreed. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. De wegpiraat was met twee anderen betrokken bij een wilde politieachtervolging in Helmond.
Geschreven door

Een verkeerscamera merkte in juli de gestolen auto op de Maïsdijk in Helmond op. Agenten gingen in een onopvallende politieauto op zoek naar de wagen, die op 22 juni was gestolen bij een woninginbraak in Helmond.
Op de Ardennen stopte de wagen, maar bij het zien van de agenten gingen de autodieven er weer vandoor.
Achtervolging met kinderen op straatDe man reed in Helmond bewust tegen een politieauto, waarop een achtervolging werd ingezet. De dieven reden met hoge snelheid door een woonwijk. Op dat moment waren daar kinderen op straat aan het spelen.
Niet bewust op kinderen ingeredenOp de Stepekolk-Oost lieten de drie verdachten de auto achter en gingen te voet verder. Agenten sprongen achterop een scooter om de daders te achtervolgen. Twee van de drie dieven werden uiteindelijk in de boeien geslagen. Een derde werd later alsnog aangehouden.
Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om de man te veroordelen voor poging tot doodslag. De man zou volgens de rechter niet bewust op de kinderen zijn ingereden. In volle vaart op een kind afrijden is niet voldoende om de man voor poging tot doodslag te veroordelen, aldus de rechter.
Twee jaar rijverbodDe veroordeelde man mag twee jaar niet achter het stuur kruipen. Hij moet ook de schade aan de politieauto voor zijn rekening nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.