Seth Gaaikema: 'Een onvervangbare cabaretier, altijd correct, vriendelijk en aardig'

21 oktober 2014 om 22:59 • Aangepast 21 november 2020 om 21:59
nl
Bekende en minder bekende Brabanders reageren op het onverwachte overlijden van Seth Gaaikema. De 75-jarige cabaretier uit Schijndel werd dinsdag opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten, waar hij enige tijd later stierf. 'Onvervangbaar, geëngageerd tot het laatst. Dank voor al uw mooie teksten en liedjes', schrijven mensen op social media.
Profielfoto van
Geschreven door

Mari Merkx schrijft op de Facebookpagina van Omroep Brabant over het overlijden van Gaaikema: 'Zo, dat is snel gegaan. Wat hebben we veel te danken aan deze geweldige cabaretier. Onvervangbaar!' En Jeanette Rijnbergen laat weten: 'Wat een gemis. Rust in vrede Seth. Je hebt het verdiend. Dank voor de vele lachmomenten.'
Frits Spits vindt dat Gaaikema 'van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse kleinkunst. Een taalkunstenaar. R.I.P.'.

Wachten op privacy instellingen...

'Wat was-ie weer goed'W. de Jager-Van Lieshout schrijft: 'Wat erg! Wij zijn nog naar zijn show geweest...wat was-ie weer goed. God wat erg...ik ga voor 'm bidden.. voor de nabestaanden.'
Cornald Maas omschrijft Gaaikema als 'de (uiteindelijk) breekbare domineeszoon, taalgevoelig, geëngageerd tot op het laatst, en ook stem uit het verleden'.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Volgens Ineke Oosterbaan-Jansen is er weer een stuk jeugdsentiment verloren gegaan. Op ons forum memoreert Wittemok de cabaretier met: 'En ook in de binnenstad van het Bossche, altijd correct, vriendelijk en aardig'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.