Burgemeester Moorman stelt inwoners Nistelrode gerust: ‘Biogas geen gevaar voor volksgezondheid’

21 oktober 2014 om 22:36
nl
Inwoners in Nistelrode die vreesden voor de volksgezondheid door het in opspraak geraakte mestverwerkingsbedijf Biogas BV hoeven zich geen zorgen te maken. Dat laat burgemeester Marieke Moorman dinsdag weten in een brief aan omwonenden, zo schrijft het Brabants Dagblad.
Geschreven door

Volgens de burgemeester levert Biogas geen gevaar op voor de volksgezondheid. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de lozing van zwaar verontreinigd afvalwater in het riool in Nistelrode. Daardoor ontstond het vermoeden dat de lozing schadelijk zou zijn voor de volksgezondheid.
Proces-verbaalDit blijkt uit onderzoek van de Omgevingsdienst Brabant Noord niet zo te zijn, schrijft Moorman. Er is ook geen sprake van 'ernstige milieuverontreiniging'. Tegen de eigenaar van Biogas werd begin oktober proces-verbaal opgemaakt, omdat hij enkele regels zou hebben overtreden.
De burgemeester hoopt dat het bedrijf spoedig weer gaat werken volgens de regels. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het bedrijf weer gaat werken volgens alle voorschriften."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.