Moeder Elsa Tisseur gaat uit van meerdere betrokkenen bij dood dochter: 'Hoop op een zware straf'

22 oktober 2014 om 00:35 • Aangepast 21 november 2020 om 21:59
nl
Truus Tisseur, de moeder van de vermoorde Elsa Tisseur, denkt dat er meerdere mensen betrokken waren bij de dood van haar dochter. Dat vertelde ze in het opsporingsprogramma TROS Vermist. Justitie eiste vorige week in hoger beroep twaalf jaar cel tegen Mario van E. voor het vermoorden en begraven van Elsa in 2010.
Profielfoto van
Geschreven door

Vier jaar geleden besteedde TROS Vermist voor het eerst aandacht aan de verdwijning van Elsa. Dinsdag sprak moeder Truus zich opnieuw uit in het programma. “Ik wist van meet af aan dat die vriend met haar dood te maken had”, vertelde ze in het gesprek met Jaap Jongbloed.
Ze hoopt dat Van E. een 'zware straf' krijgt. "Ik vind dat hij tbs hoort te krijgen. En anders moet hij op z’n hoede zijn voor mij", sprak ze in felle taal.

Wachten op privacy instellingen...

Hulp heeft gehadVan E., die in 2012 werd veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor doodslag, blijft aan zijn onschuld vasthouden, ondanks dat alle sporen en aanwijzingen in zijn richting wijzen. Moeder Tisseur twijfelt niet. Sterker nog, ze denkt dat Van E. hulp heeft gehad bij zijn daad.
"Uit verklaringen blijkt dat er meerdere mensen zijn aan wie Mario die dag heeft verteld dat hij haar had vermoord", licht Truus toe. "Hij vroeg zijn beste vriend om hem te helpen Elsa te begraven. Ik vind dat ook die mensen vervolgd moeten worden."
Volgens moeder Truus zou Elsa een voicemail hebben ingesproken met de woorden: 'Ze gaan me vermoorden'.
Pleiten voor vrijlatingHet lichaam van Elsa werd in december 2010 gevonden in de bossen bij Wijbosch. Mario van E. had twee maanden eerder de vermissing van de 35-jarige vrouw opgegeven.
De rechtbank oordeelde twee jaar geleden dat Van E. Elsa om het leven had gebracht door haar te laten stikken of te wurgen. Daarna werd ze begraven in het bos.
De advocaten van Van E. pleiten nog steeds voor zijn vrijlating.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.