Waterschap Brabantse Delta alert op hoogwater en sluit alle sluizen langs Bergsche Maas en Amer

22 oktober 2014 om 08:00
Waterschap Brabantse Delta heeft woensdagochtend alle sluizen langs de Bergsche Maas, de Amer en Hollands Diep gesloten. Dat gebeurde om zes uur. De waterstanden liepen in de nacht van dinsdag op woensdag snel op.
Geschreven door

Volgens het waterschap staat het rivierwater hoog door de hoge zeewaterstanden. “De harde wind speelt hierbij ook een rol”, legt Hans van Kapel van Brabantse Delta uit. “We verwachten dat de sluizen ongeveer achttien uur dicht zullen blijven."
Dat betekent dat de sluizen woensdagnacht weer open zullen gaan. De maatregelen zijn nodig vanwege de storm aan de kust en om eventuele wateroverlast te voorkomen. In enkele straten in Tilburg-West zorgde de storm dinsdagmiddag voor een grote ravage.[Tweet:body:https://twitter.com/brabantsedelta/status/524658515080933376]
Alert op hoogwaterHet waterschap blijft de komende dagen alert op hoogwater. Op dit moment ligt de nadruk op hoge peilen bij het Hollands Diep, de Amer en de Bergsche Maas. Van verhoogde peilen in regionale wateren is momenteel geen sprake, aldus het waterschap.

Wachten op privacy instellingen...