Reistijd opnieuw indelen in auto van de toekomst van Geldrops duo op Dutch Design Week Eindhoven

22 oktober 2014 om 10:21
nl
Hoe zien auto's eruit over tien of twintig jaar? Ontwerpduo Miriam van der Lubbe en Niels van Eijk uit Geldrop is voor Volvo bezig met die vraag op de Dutch Design Week in Eindhoven. Van autorijden zoals we het nu kennen, blijft weinig over in de ideeën van het duo. Met name wat indeling van reistijd betreft.
Geschreven door

Veel Eindhovenaren kennen het werk van Van Eijk en Van der Lubbe omdat zij een paar jaar geleden de vormgeving van het Muziekgebouw onder handen namen. Het duo opereert internationaal en Volvo vroeg ze eens na te denken over de toekomst van onze heilige koe.
Maar niet om glanzend nieuw blik maar om ideeën over de manier waarop mensen in de toekomst van A naar B gaan. Bijvoorbeeld: wat kan je straks allemaal in de auto doen als de auto vanzelf rijdt? In het Klokgebouw zijn tijdens de Dutch Design Week hun ideeën daarover te bekijken.
Binnenkant helemaal leegVan der Lubbe neemt ons in gedachten mee in deze nieuwe auto: "De binnenkant? Die is helemaal leeg. Geen stoelen zoals we dat nu hebben en geen motorblok. Wij denken dat de techniek zo snel gaat dat we dat over een tijd helemaal niet meer nodig hebben. In de auto zit je tegenover elkaar of net zoals je wilt. Zoals in een kroeg eigenlijk."
Er is nog wat opmerkelijks aan het ontwerp: de auto rijdt helemaal zelf. Van der Lubbe: "Dat is veel veiliger. Wat dan overblijft, is hoe je reistijd indeelt. In ons ontwerp staat het sociale aspect centraal, er is dus weer ruimte om met elkaar te praten in plaats van bezig te zijn met rijden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.