'Woenselse steentjesgooier' Geoffrey J. niet vervroegd vrij voor verkrachting Bredaas meisje (9)

22 oktober 2014 om 15:04
nl
De 62-jarige Eindhovense kinderverkrachter Geoffrey J. komt nog niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. De rechtbank in Breda besloot woensdag dat hij in elk geval nog één jaar moet vastzitten.
Geschreven door

De rechtbank vindt net als het Openbaar Ministerie de kans op herhaling veel te hoog. Tijdens de rechtszaak op 8 oktober gaf de reclassering aan dat het onverantwoord zou zijn om J. vervroegd vrij te laten.
Twaalf jaar celJ. werd in 2006 veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de verkrachting van een negenjarig meisje. Daar heeft hij er nu acht jaar van uitgezeten.
J. ontkent alle vier verkrachtingen waar hij in de loop van de tijd voor werd veroordeeld. In de jaren negentig werd hij bekend als de 'steentjesgooier van Woensel'. In die Eindhovense wijk gooide hij steentjes tegen slaapkamerramen van meisjes die hij naar buiten wilde lokken.
'Gezinnen kunnen rustig slapen'De vader van het Bredase slachtoffer is tevreden met de uitspraak. "We zijn blij dat gezinnen in Nederland nog een jaartje rustig kunnen slapen," zegt hij. Ondertussen kan het OM volgens de vader uitzoeken welke maatregelen genomen kunnen worden om J. niet uit het oog te verliezen mocht hij vrijkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.