'Vertraging ambulances door paaltjes en slagbomen onacceptabel'

22 oktober 2014 om 17:17
nl
Het is onacceptabel dat ambulances vertraging oplopen door obstakels op de weg, zoals paaltjes, verkeerssluizen en slagbomen. De provincie moet zich daarom inzetten voor een uniform systeem waarmee wegen en weggetjes kunnen worden afgesloten. Dat vindt de Brabantse PvdA-fractie.
Geschreven door

De fractie heeft vragen gesteld over het probleem aan het provinciebestuur naar aanleiding van eerdere berichten van BN DeStem en Omroep Brabant. Die meldden twee weken geleden dat ambulances steeds vaker vertraging oplopen omdat ze in toenemende mate stranden bij obstakels.
Woud aan pasjes en sleutelsHet woud aan pasjes, sleutels en codes wordt te groot. De Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord heeft daarom aan de bel getrokken bij de Veiligheidsregio en gemeenten.
Brandweer en politieDe Brabantse PvdA wil verder van het provinciebestuur weten of paaltjes en sluizen ook de brandweer en de politie in de weg zitten en of het probleem wordt aangekaart bij de Vereniging van Brabantse Gemeenten. De fractie vraagt of de provincie 'vanuit een coördinerende rol kan bijdragen aan de totstandkoming van een uniform systeem voor de afsluiting van wegen.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.