Antoon Neefs uit Oudenbosch komt met welkomstvlag voor Zwarte Piet

22 oktober 2014 om 18:53
nl
Zwarte Piet krijgt zijn eigen vlag. En als het aan Antoon Neefs uit Oudenbosch ligt, wappert die Pietenvlag straks in half Nederland. "Laat iedereen maar weten dat Zwarte Piet hier welkom is!", vindt Neefs. Hij is het 'gezeik' rond Zwarte Piet meer dan zat.
Geschreven door

Antoon Neefs wil met de Zwarte Pietenvlag een positieve bijdrage leveren aan de Pietendiscussie. "We kunnen er wel over blijven klagen dat die discussie nergens op slaat, maar we kunnen in plaats daarvan ook duidelijk maken dat we Zwarte Piet willen houden", zegt Neefs.
Samen met collega Ruud Schrooyen , de twee werken bij Tetra Pak in Moerdijk, bedacht hij daarom de Pietenvlag.  "Het zou leuk zijn als de vlag bij de intocht van Sinterklaas in een groot deel van Nederland hangt."
Particulier initiatiefVoorlopig zijn er vijftig vlaggen besteld, maar dat kunnen er volgens Neefs altijd meer worden. "Het is een particulier initiatief van ons, we kunnen geen grote investeringen doen." De vlaggen kunnen via de Facebookpagina van Neefs worden besteld. Ze kosten 9,95 euro per stuk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.