Video

Herfststorm: omgewaaide bomen aan Lage Witsiebaan in Tilburg zijn goed onderhouden

22 oktober 2014 om 19:10
nl
De bomen aan de Tilburgse Lage Witsiebaan die dinsdag omwaaiden tijdens de eerste herfststorm zijn goed onderhouden. Dat zegt bomendokter Sjaak van Doorn van boomverzorgingsbedrijf Pius Floris uit Vught. Bewoners van de laan maken zich zorgen en klagen dat de gemeente te weinig onderhoud zou plegen aan de bomen.
Geschreven door

"Als je kijkt naar het wortelgestel zie je dat het er keurig uitziet," zegt Van Doorn. Hij liep woensdagmiddag door de Lage Witsiebaan en bekeek de bomen. "De bomen staan er keurig bij en ik zie nergens aanleiding om te denken dat de gemeente te weinig onderhoud pleegt aan de bomen."
Driejaarlijkse controleDe gemeente reageert ook op de klachten van de bewoners. Ze geeft aan dat ze de bomen elke drie jaar controleren. "Dat is precies zoals het hoort," zegt Sjaak van Doorn.
Veel blad aan de boom"Ik denk dat ze omgewaaid zijn doordat er nog veel bladeren aan de bomen zitten, als je dat combineert met stevige rukwinden kunnen deze bomen, die soms wel tienduizend kilo wegen, omvallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.