Vlaming Piet Menu volgt Matthijs Rümke op als nieuwe leider van Het Zuidelijk Toneel

23 oktober 2014 om 10:00
nl
De in Vlaanderen geboren Piet Menu wordt de nieuwe artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel. In september 2015 volgt hij Matthijs Rümke op. Tot dan blijft Menu werken als directeur van De Brakke Grond, het Vlaams Cultuurhuis in Amsterdam.
Geschreven door

Het Zuidelijk Toneel benoemt Piet Menu nadrukkelijk als intendant. In die functie is Menu niet de man die voorstellingen gaat regisseren. Als intendant zet hij het artistieke beleid uit en kiest regisseurs uit die daarbij passen.
Het stimuleren van nieuw talent en het zorgen voor de Brabantse wortels van het Zuidelijk Toneel horen ook bij zijn taken.
Festival CementPiet Menu studeerde in Brussel en Leuven. Hij werkte eerder al bij de Brakke Grond en was vanaf 2008 artistiek leider van Het Huis van Bourgondië, het inmiddels opgeheven productiehuis in Maastricht. Hij was ook druk voor festival Cement, het festival voor jonge theatermakers uit Brabant en Limburg.
Zijn contacten met jonge theatermakers én met theatermakers uit Zuid-Nederland en België zorgen ervoor dat hij goed past bij de ambities van Het Zuidelijk Toneel.
RümkePiet Menu wordt de opvolger van Matthijs Rümke die bijna tien jaar geleden van Artemis in Den Bosch naar het Zuidelijk Toneel kwam. Onder zijn leiding verhuisde het gezelschap van Eindhoven naar Tilburg. Rümke heeft problemen met zijn gezondheid maar blijft tot september 2015 aan als artistiek leider.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.