Video

Ondanks protesten zijn zwarte schmink en zwarte pietenpakken nog nooit zoveel verkocht

22 oktober 2014 om 23:50 • Aangepast 24 april 2020 om 18:53
nl
Al dertig jaar zit Cees van der Horst in de verkoop en verhuur van onder meer zwarte pietenpakken. En nog nooit heeft hij zoveel pakken verkocht en verhuurd als nu in de aanloop naar Sinterklaas. Ondanks alle protesten en opgelegde gekleurde Pieten gaan zijn klanten voor zwart. Niet een beetje zwart, maar pikzwart.
Geschreven door

Bij de groothandel in Breda komen ook in ons bijzijn tientallen bestellingen binnen voor zwarte Pietenpakken. "Het is een verdriedubbeling in vergelijking met andere jaren en nog nooit zijn de bestellingen ook zo vroeg op gang gekomen."
Jaarlijks gaan er bij Van der Horst honderden pakken over de toonbank en dit jaar waarschijnlijk een drievoud daarvan.
We willen zwarte schmink Nog opmerkelijker is de kleur van de schmink die de organiserende personeelsverenigingen van het Sinterklaasfeest voor hun zwarte piet willen hebben. Zwart willen ze niet, nee ze willen pikzwart.
"De afgelopen jaren was het bruin tot donkerbruin en plotseling willen ze allemaal echt roetzwart. Het zwart met de kleurcodes 001 en 002 zijn echt allemaal uitverkocht en die schmink is pik- en pikzwart."
Kont tegen de krib Een verklaring dat Nederland massaal aan het zwart gaat en al het gedoe naast zich neerlegt, heeft Van der Horst wel. "Ik denk dat mensen echt de kont tegen de krib gooien en uit protest zwarte piet zwarter dan zwart schminken."
Daag VN-Piet De enorme belangstelling voor een echte ouderwetse zwarte piet had Van der Horst niet verwacht. Wel had hij ingezet op een VN-piet. Een piet in een blauw pak en geschminkt in vrolijke kleuren. Maar daar heeft niemand belangstelling voor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.