Guus Meeuwis en De Mol met ‘kogelwerende vesten’ op bezoek bij No Surrender: ‘Zijn geen lieverdjes'

22 oktober 2014 om 23:39 • Aangepast 21 november 2020 om 21:58
nl
Met 'kogelwerende vesten’ gingen Guus Meeuwis en Johnny de Mol vorige maand op bezoek bij de controversiële motorclub No Surrender. Woensdagavond was de aflevering van het programma 'Meeuwis & De Mol' te zien op RTL4. "Je kunt met ze lachen hoor”, vertelt de Tilburgse volkszanger in de aflevering.
Profielfoto van
Geschreven door

Vóór de uitzending kreeg het goedlachse duo veel kritiek over zich heen. Op sociale media circuleerden foto’s waarop ze poseerden met leden van de motorbende in de hesjes van de club.

'Zangkanon uit Brabant'Misdaadjournalist Gerlof Leistra betitelde de actie als ‘absurd’ en ‘volkomen gestoord’. Hier trokken de twee presentatoren zich niets van aan. In de aflevering ondernamen ze activiteiten met de motorleden en gingen ze in gesprek met leider Klaas Otto, die speciaal voor de opnames vanuit Zundert kwam.
“Daar hebben we Guus, het zangkanon uit Brabant”, grapt Otto als hij de Tilburgse artiest een hand geeft. In de uitzending wordt voornamelijk veel gelachen, maar tussendoor geven Meeuwis en de Mol ook kritiek. “Het zijn geen lieverdjes hoor, dat geloof ik echt niet”, fluistert De Mol. “We zullen het zien", reageert Meeuwis. "Je kunt in ieder geval flink met ze lachen."

'Absoluut niet'No Surrender wordt in verband gebracht met criminele activiteiten. Op de vraag van Meeuwis of No Surrender een ‘criminele motorclub’ is, reageert Otto kort: “Nee, absoluut niet.” De eerste aflevering van Meeuwis & De Mol trok 1,6 miljoen kijkers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.