Sport donderdag: veel Grieken in Eindhoven, Willem II oefent tegen vluchtelingen

23 oktober 2014 om 09:44
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor het Europa League-duel van PSV met Panathinaikos.
Geschreven door

Vol uitvakPanathinaikos wordt donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen PSV gesteund door een flink aantal Griekse supporters. Met 1625 fans is het uitvak uitverkocht, daarnaast komen er ook nog ongeveer tweehonderd sponsors en twintig man van het bestuur van de club naar Eindhoven. Er worden in totaal ruim 20.000 fans verwacht. PSV-Panathinaikos begint om 21.05 uur.
Vluchtelingen vs Willem IIJong Willem II oefent dinsdag 28 oktober tegen een team dat bestaat uit spelers die gevlucht zijn uit Eritrea. De Afrikaanse voetballers hebben een legale status en vormen nu in Nederland een team. Daarvoor vertegenwoordigden ze het nationale team in Eritrea. Jong Willem II, onder leiding van Dirk Heesen, speelt de wedstrijd al om tien uur in de morgen.
Wim Nieuwkerk stoptDuatleet Wim Nieuwkerk stopt ermee. De inwoner van Dinteloord heeft laten weten dat het NK duatlon in Assen aanstaande zaterdag zijn laatste wedstrijd wordt. De 33-jarige Nieuwkerk werd in zijn loopbaan veelvuldig nationaal kampioen.
Rudi van Houts wil naar RioMountainbiker Rudi van Houts uit Luyksgestel heeft zijn contract verlengd bij de ploeg Multivan-Merida. Van Houts kende een moeizaam jaar nadat hij vroeg in het seizoen tot twee keer toe hard onderuit was gegaan. Eenmaal hersteld kwam hij dit najaar tot acceptabele prestaties met top 15-noteringen op het WK en bij de wereldbeker. Plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio is volgend jaar het hoofddoel voor Van Houts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.