VPRO start medialab op Strijp-S in Eindhoven, opening 1 maart volgend jaar

23 oktober 2014 om 11:54
nl
De VPRO opent op 1 maart volgend jaar op Strijp-S in Eindhoven een medialab met de naam VPRO@Strijp-S. De omroep wil de Eindhovense vestiging gebruiken om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren, bijvoorbeeld op het gebied van digitale programmering. Met de vestiging op Strijp-S zoekt de omroep structureel samenwerking met ontwerpers, uitvinders en mediamakers.
Geschreven door

De omroep wil zich vestigen in het voormalige Philips NatLab waar in het verleden succesvolle uitvindingen zijn gedaan op het gebied van beeld en geluid. Het medialab wordt samen met de gemeente Eindhoven opgezet. Volgens wethouder Mary-Ann Schreurs van Eindhoven zijn ook de High Tech Campus en de Technische Universiteit Eindhoven nauw betrokken bij het nieuwe lab.
Volgens beide partijen is er nog wel extra geld nodig voor het project. "De publieke omroep moet innoveren en dat kan alleen door in nauw contact te staan met de slimste en creatiefste mensen van Nederland", licht projectleider Geert-Jan Bogaerts de keuze van de VPRO voor Strijp-S toe.
Beeld en GeluidEerder wilde ook het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zich met een museum vestigen op Strijp-S, maar dat ging niet door omdat er niet genoeg geld was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.