Alle blikschade mistongeluk A58 in Zeeland afgehandeld

23 oktober 2014 om 13:07
nl
Ruim vijf weken na de serie kettingbotsingen op de A58 in Zeeland is alle blikschade afgehandeld. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars donderdag gezegd.
Geschreven door

Het precieze schadebedrag is niet bekend, maar 'het loopt in de miljoenen,' aldus een woordvoerder. Bij de kettingbotsingen, die op 16 september in de dichte mist gebeurden, waren 150 auto's betrokken. Er vielen twee doden en één zwaargewonde. Nog eens 27 mensen liepen lichtere verwondingen op.
Speciale regeling verzekeraarsMet 56 gevallen heeft verzekeraar ZLM in Goes de meeste schade voor zijn kiezen gekregen. De Zeeuwse verzekeraar keerde bijna 250.000 euro uit aan vergoedingen voor materiële schade en heeft 22 aanvragen gekregen voor een letselschade-uitkering.
"Voor de afhandeling van dit ongeluk hebben de autoverzekeraars een speciale regeling getroffen," zegt Marinus Schroevers van ZLM. "We betalen alle letselschade-uitkeringen zelf. Normaal loopt dat via de gewone aansprakelijkheidsverzekering, maar dan moet er een schuldige zijn aan te wijzen en dat is in dit geval niet vast te stellen. Ook betalen we kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed." Het gaat volgens Schroevers om zaken als huishoudelijke hulp, reiskosten van en naar het ziekenhuis en vergoedingen voor mensen die door het ongeluk tijdelijk niet of minder kunnen werken en die daarvoor niet verzekerd zijn.
Slachtoffers houden no-claimkortingAl snel na het ongeluk spraken de verzekeraars af dat iedere gedupeerde zijn schade vergoed krijgt. Ook houden slachtoffers hun no-claimkorting. Alle betrokken verzekeraars handelen hun 'eigen' klanten af, zonder schade onderling te verhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.