Posters achter ruiten huizen Haaren: bewoners bezorgd over samenwerkingsplannen Haaren en Boxtel

23 oktober 2014 om 15:05
nl
Inwoners van Haaren zijn stellig: wij hebben niets met Boxtel en Sint-Michielsgestel en juist heel veel met Oisterwijk. Plannen die de gemeente heeft voor een ambtelijke fusie met Boxtel en Sint-Michielsgestel zien de inwoners dan ook niet zitten. Ze zijn bang dat het leidt tot een bestuurlijke fusie en dat Haaren in de toekomst onderdeel zal worden Boxtel en Sint-Michielsgestel.
Geschreven door

In de gemeente Haaren, die bestaat uit de kernen Biezenmortel, Haaren, Esch en Helvoirt, hangen veel posters om duidelijk te maken dat de inwoners liever een samenwerking met Oisterwijk zien.
Een inwoner van Haaren legt uit waarom: "Vanwege de verwevenheid en het gemak. De afstand is klein, het openbaar vervoer is goed en veel mensen gaan nu al in Oisterwijk zwemmen, winkelen of naar de bibliotheek."
Kernen splitsenEen belangengroep in de gemeente stelt dat duidelijk is wat de inwoners van de verschillende kernen willen. Haaren wil bij Oisterwijk, Biezenmortel bij Tilburg of Oisterwijk, Esch bij Boxtel en over Helvoirt zijn de meningen nog verdeeld.
De belangengroep vraagt de gemeente met klem te kijken naar wat er leeft in Haaren en daar niet zonder meer aan voorbij te gaan. Zaterdag wordt een handtekeningenactie georganiseerd in Haaren om de onvrede over de plannen van de gemeente kracht bij te zetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.