Internationale cultuurexperts moeten traditie van Driekoningen redden in Tilburg

24 oktober 2014 om 09:00
nl
Je ziet ze nog maar amper: kinderen die met z'n drieën langs de deuren gaan voor Driekoningen. Ze zitten liever achter hun spelcomputer dan dat ze rondgaan met kroon en gewaad om liedjes te zingen. En dat doet pijn bij liefhebbers van die oude Christelijke traditie. Internationale cultuurdeskundigen komen daarom vrijdag naar Tilburg om de traditie te redden.
Geschreven door

Els Snel ziet de daling in de populariteit van het Driekoningenzingen met lede ogen aan. "Ja, het zit mij hoog. Ik wil het tij keren."
Ernstig probleem Een panel van cultuurexperts uit het buitenland wordt overgevlogen om na te denken over een oplossing. Het ontstaan van het probleem is volgens Snel simpel. "De cultuur wordt niet meer overgebracht op kinderen. Dat is ernstig, want er was altijd een verbondenheid in deze Christelijke tradities."
Op 6 januari is het weer Driekoningen en hoopt Els Snels dat meer kinderen langs de deuren trekken om de traditie te vieren. In Midden-Brabant is het een beschermde traditie die onderdeel uitmaakt van de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.