Adrie Koster uit Nuenen stopt als bondscoach van Jong Oranje

23 oktober 2014 om 20:22
nl
Adrie Koster uit Nuenen stopt als bondscoach van Jong Oranje. Hij ziet geen toekomst meer voor zichzelf bij de voetbalbond na de teleurstellend verlopen EK-kwalificatiereeks. Dat heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Jong Oranje mist volgend jaar het EK in Tsjechië nadat het vorige week in de play-offs werd uitgeschakeld door Portugal. “Mijn gevoel zegt dat het beter is om te stoppen”, laat Koster weten in een persverklaring.
'Niet weglopen voor verantwoordelijkheden'“We wilden met z'n allen heel graag naar het EK en dan is het doodzonde als dat niet lukt. En uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg."
Koster volgde in juli Albert Stuivenberg op als bondscoach van Jong Oranje. Stuivenberg ging na het WK aan de slag als assistent van Louis van Gaal bij Manchester United. Onder Koster verspeelden de beloften een riante uitgangspositie in de jacht op een EK-ticket.
Jong Oranje miste door de vele nederlagen niet alleen het EK, maar ook de Olympische Spelen van 2016 waarvoor de ploeg zich op het EK had kunnen plaatsen.
KNVB respecteert besluitJelle Goes, technisch manager van de KNVB: "Koster is een vakman. Dat vond ik bij zijn aanstelling en daar ben ik nog steeds van overtuigd. In dat kader betreuren wij zijn vertrek. Tegelijkertijd zijn we het met hem eens dat de resultaten teleurstellend zijn geweest en hadden we betere prestaties van Jong Oranje verwacht. Daarom respecteren we zijn besluit te stoppen."
Na de 5-4 nederlaag tegen Portugal gaf Koster nog aan dat hij bondscoach van Jong Oranje wilde blijven. "Ik ga bouwen aan een nieuw team voor de kwalificatie voor het EK in 2017", zei Koster destijds.
Opvolger uit ValkenswaardRemy Reijnierse uit Valkenswaard, oud-speler van PSV en VVV, neemt de taken van Koster voorlopig over. Hij is nu coach van de Beloften, het team dat onder Jong Oranje staat. Reijnierse zit op 13 november op de bank als Jong Oranje een oefenwedstrijd speelt tegen Duitsland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.