Schijndelse cabaretier Seth Gaaikema wordt maandag begraven

23 oktober 2014 om 23:29
Seth Gaaikema (Foto: ANP)
Seth Gaaikema (Foto: ANP)
Cabaretier Seth Gaaikema uit Schijndel zal aanstaande maandag worden begraven in Amsterdam. Daarvoor vindt er een herdenkingsdienst plaats in de hoofdstad, werd donderdag bekendgemaakt.

De dienst is in de Westerkerk. Daarna zal het lichaam van Gaaikema met een boot via de Prinsengracht naar begraafplaats Zorgvlied gaan. Aansluitend is er een condoleancebijeenkomst in het Nieuwe de la Mar Theater.
Gaaikema overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd. Hij had hartproblemen en stierf na een kort ziekbed in het ziekenhuis in Den Bosch.
Cabaretier en tekstschrijverHet eerste optreden als cabaretier van Gaaikema was in 1967. Aanvankelijk trad hij op met een gezelschap, later maakte hij solovoorstellingen.
Gaaikema schreef ook teksten, waarvoor hij verschillende onderscheidingen kreeg. Hij schreef onder andere voor musicals, waaronder Oliver, Kiss Me Kate, Driestuiversopera, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Evita, Miss Saigon, Chicago en de operette La Vie Parisienne.
Hart voor BrabantDe Schijndelse cabaretier genoot van het Brabantse leven en de mentaliteit. Zo stelde hij geld beschikbaar voor de restauratie van de Sint Jan in Den Bosch. Ook het cultureel centrum in Hilvarenbeek kon op zijn steun rekenen tijdens benefietavonden.

Wachten op privacy instellingen...