Rotterdammer opgepakt voor gewelddadige beroving Chinezen uit Valkenswaard

24 oktober 2014 om 01:37
nl
Voor de beroving en mishandeling van drie mannen uit Valkenswaard is donderdag een 18-jarige Rotterdammer opgepakt. Hij zou het drietal onder bedreiging van een pistool hebben beroofd van geld.
Geschreven door

Dat gebeurde in juni in Rotterdam. De mannen waren daar via een verkoopsite terechtgekomen om melkpoeder te kopen. Op straat werden ze onder bedreiging van een pistool van hun geld beroofd. Een van hen werd mishandeld en liep een hoofdwond op.
De berovers gingen ervandoor toen een voorbijganger langskwam. Behalve de Rotterdammer is er nog niemand opgepakt voor de mishandeling.
Melkpoederschandaal aanleidingVolgens RTV Rijnmond waren de drie slachtoffers Chinezen, die uit waren op 'goed' melkpoeder. Aanleiding was het zogeheten melkpoederschandaal dat China in 2008 in de ban hield.
Het melkpoeder in China bleek besmet te zijn met melamine, dat moest verhullen dat het was aangelengd. Honderdduizenden baby's kregen daardoor last van hun nieren en zes zuigelingen stierven. Na de vervuiling stapten Chinese ouders over op Europees melkpoeder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.