Video

Koningin Máxima verrast studenten pabo Den Bosch vanwege 'Meer muziek in de klas'

26 juni 2015 om 12:45 • Aangepast 21 november 2020 om 17:36
nl
Koningin Máxima heeft vrijdag de pabo in Den Bosch bezocht. Dit deed ze in het kader van 'Meer muziek in de klas'. Máxima is erevoorzitter van het Platform Muziekonderwijs.
Profielfoto van
Geschreven door

In de pabo is gesproken over de mogelijkheden om het muziekonderwijs in het primair onderwijs structureel te verbeteren en wat de toekomstige én huidige generatie leerkrachten hiervoor nodig heeft.

Wachten op privacy instellingen...

'Eerste keer wel eng'De koningin sprak in Den Bosch met lerarenopleiders Muziek en ze woonde een muziekles bij.
De pabo-studenten werden verrast door de komst van Máxima. "We waren te laat voor een foto. Ze was snel naar binnen." Ze vinden het goed dat de koningin aandacht besteedt aan het belang van muziek in het onderwijs. "Je ziet dat kinderen er plezier in hebben."
'Ik zing als een kraai'Een van de studentes heeft al eens gezongen in een klas. "De eerste keer is het wel eng, maar op een gegeven moment wordt het leuk." Een andere studente waagde zich daar tot nu toe niet aan. "Ik zing als een kraai", lacht ze.
"Ik denk dat de kinderen daar eerder bang van worden dan blij. Maar met instrumenten kun je óók een leuke les hebben. Je hoeft dus niet goed te zingen om muziekles te kunnen geven."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.