Video

Twee gewonden bij schietpartij op woonwagenkamp in Bergen op Zoom: dader op de vlucht

28 juni 2015 om 00:06 • Aangepast 21 november 2020 om 17:33
nl
Bij een schietpartij op een woonwagenkamp aan het IJslandpad in Bergen op Zoom zijn zaterdagavond twee mannen gewond geraakt. De dader is gevlucht. De twee gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.
Profielfoto van
Geschreven door

Onder meer een politiehelikopter werd ingezet voor het onderzoek in de buurt. De nabije omgeving werd hiervoor grotendeels afgezet.
Ruzie mogelijke aanleidingVolgens een politiewoordvoerder was er een feestje waarbij ongeveer twintig volwassenen en kinderen aanwezig waren. Bij het feestje is een ruzie ontstaan met de schietpartij tot gevolg. Er zou meerdere keren geschoten zijn.
Vier ambulances en twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. De trauma-artsen zijn vervolgens met de ambulances meegegaan naar het ziekenhuis.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de politie is een van de slachtoffers er ernstig aan toe, maar is niet in levensgevaar. Er is nog niemand aangehouden. De dader is nog steeds voortvluchtig.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Het IJslandpad en de nabije omgeving werd afgesloten. De politie kwam in groten getale ter plekke. Sommige agenten hadden kogelwerende vesten aan. Veel buurtbewoners kwamen op de schietpartij af. Zij werden door de politie op afstand gehouden.

Wachten op privacy instellingen...


'Erg dat het hier gebeurt'Een van de buurtbewoners hoorde een doffe knal ten tijde van de schietpartij. "Ik was aardbeien aan het snijden toen ik iets hoorde. Maar ik hoor niet zo goed. Maar het is verschrikkelijk dat er is geschoten." Een andere buurtbewoner kwam aanrijden toen de schietpartij al had plaatsgevonden. "Het is erg dat het hier gebeurt. Zo krijgt het kamp weer een naam."

Wachten op privacy instellingen...

Het gerucht ging dat No Surrender-voorman Klaas Otto uit Bergen op Zoom betrokken zou zijn bij de schietpartij. Een politiewoordvoerder vertelde zondag dat Otto niet bij het voorval is betrokken.
Weer schietpartij Vorige week donderdag was er 's nachts een schietpartij in de Grote Beerstraat in Bergen op Zoom. Drie mannen van 23, 25 en 31 jaar uit Bergen op Zoom zijn hiervoor aangehouden. Ze hadden zich zelf gemeld op het bureau.
Twee mensen zouden naar eigen zeggen zijn beschoten in de Karel Doormanstraat in Bergen op Zoom. Vorige week zaterdag deden ze hiervan melding bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.