IJshockeyclub Dolphin Kemphanen krijgt geen werkvergunning voor Tyler Holske en Jeff Smith

24 oktober 2014 om 13:41
nl
IJshockeyclub Dolphin Kemphanen heeft definitief geen werkvergunning gekregen voor de imports Tyler Holske uit Amerika en de Canadees Jeff Smith. Dat heeft de Eindhovense club donderdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Volgens Kemphanen zijn de eisen sinds vorig jaar bij instanties IND en UWV flink verscherpt. De buitenlandse spelers komen daardoor niet in aanmerking voor een werkvergunning. Kemphanen hoopt nog wel de papieren van de Amerikaan Andy Contois in orde te krijgen, maar volgens de voorzitter wordt dat heel moeilijk.
Aderlating voor KemhpanenHet vertrek van de twee imports is een grote aderlating voor de Eindhovense ijshockeyclub. Kemphanen heeft in de bekercompetitie nog geen beroep kunnen doen op de buitenlandse spelers. De club heeft nog geen een wedstrijd gewonnen staat in de bekercompetitie laatste.
Jeff Smith baalt als een stekker. "Ik heb al drie jaar in Nederland gespeeld. Dat was geen probleem. Nu zijn er strengere eisen en kom ik niet meer aan de bak. Dat is heel teleurstellend."
Terug naar AmerikaOok Tyler Holske beseft dat hij niet meer aan de bak komt. "Er wordt nog wel geprobeerd mij ergens in Europa te stallen, maar ik heb er een hard hoofd in. Als er niets gebeurt zit ik komende week weer in het vliegtuig naar Amerika."
Voorzitter Jan Willem Stuijvenberg baalt van de situatie. "Voorgaande jaren was het makkelijker om een werkvergunning te regelen voor de buitenlandse spelers. De eisen zijn aangescherpt. Wil een import in aanmerking komen voor een werkvergunning dan moet hij een aardig inkomen krijgen. Zulke bedragen kunnen wij niet betalen."
VrijwilligersIn een wanhoopspoging probeerde Stuijvenberg de imports als vrijwilligers op te geven, maar ook dat plan mislukte. "Volgens het UWV mogen ze dan alleen in de eerste divisie spelen."
Volgens de voorzitter eist het UWV dat de imports die uitkomen in de Eredivisie betaald krijgen. "Maar ik heb ze laten weten dat niet alle spelers die uitkomen in de Eredivisie betaald krijgen. Het antwoord van het UWV? Wél de imports."
UPDATEVolgens het UWV zijn de regels niet aangescherpt. Een woordvoerder van het UWV laat aan Omroep Brabant weten dat een 'import' een marktconforme beloning hoort te krijgen. "Dat is bij ijshockey natuurlijk anders dan bij voetbal", laat een woordvoerder weten. In werkelijkheid zou dat neerkomen op een minimum inkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.