Grote brand in centrum Gemert onder controle

24 oktober 2014 om 13:40 • Aangepast 21 november 2020 om 21:57
nl
In een appartementencomplex aan de Bonengang in Gemert heeft vrijdagmorgen een flinke brand gewoed. Omdat gevreesd werd dat het vuur zou overgaan naar naastgelegen panden, lieten politie en brandweer de winkels onder het complex, waaronder een bloemenzaak, ontruimen. Zwarte rookpluimen waren lang tot in de verre omgeving te zien, melden omstanders. Het sein 'brand meester' werd rond kwart voor één 's middags gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De uitslaande brand woedde op de bovenste verdieping. Hoe het vuur ontstond, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Rook onder dak vandaanEen bloemist uit de buurt liep langs het appartementencomplex toen hij rook onder het dak vandaan zag komen. De winkelier schakelde direct de brandweer in. Het complex stamt uit de achttiende eeuw. Er zit veel riet in de daken.
De bewoners, winkeliers en klanten van de winkels zijn allemaal in veiligheid gebracht. Het risico bestond dat de brand zich in het centrum verder zou uitbreiden, daarom werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Burgemeester Jan van Zomeren was aanwezig bij de brand.

Diverse bluswagensEr werden veel hulpdiensten opgeroepen. De brandweer was snel met diverse bluswagens en een hoogwerker aanwezig. Uit voorzorg werd ook een ambulance gealarmeerd. Een adviseur gevaarlijke stoffen werd ingeschakeld om metingen te verrichten.
De politie hield nieuwsgierige kijkers op afstand. De omgeving rond de Bonengang werd afgesloten voor verkeer. Of er giftige stoffen zijn vrijgekomen, is nog onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.