Het verdriet van RKC-directeur Remco Oversier: 'Je legt een puzzel, maar je bent stukjes kwijt'

24 oktober 2014 om 15:38
nl
Na een aantal inktzwarte weken zit RKC Waalwijk nu weer in een wat rustiger vaarwater. De club verdronk bijna in het financiële moeras, maar was vooral in shock na de plotselinge dood van Keet Oversier, de 2-jarige dochter van RKC-directeur Remco Oversier. In FC Onder Ons vertelt hij zijn verhaal.
Geschreven door

Oversier is sinds kort weer aan de slag in Waalwijk. De directeur werkt voorlopig nog halve dagen. "Het voelt vreemd en tegenstrijdig, maar het is ook prettig om weer naar het clubje te rijden", zegt Oversier vrijdagavond in het voetbalprogramma van Omroep Brabant.
Op het moment dat de directeur druk bezig was om de club te redden, kwam zaterdag 13 september zijn wereld tot stilstand. Oversier vond zijn tweejarige dochter Keet overleden terug in haar bedje.
'Samen in bed televisie kijken'"Het vaste gezinsritueel op zaterdagochtend was met het hele gezin naar de televisie kijken in bed. We lagen al in bed met onze oudste dochter en dachten dat we Keet maar moesten gaan wekken, het was namelijk al halfnegen."
"Toen had ik al een gek gevoel", vervolgt hij. "Mijn vriendin Karin ging haar halen. Vanaf dat moment kom je in een bizarre film terecht. En is je leven eigenlijk doelloos geworden. Je legt een puzzel, maar je bent stukjes kwijt."
Eerbetoon bij RKC WaalwijkDe klap kwam ook bij de Rooms Katholieke Combinatie hard aan. Aan winst of verlies dacht niemand meer. Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, op de dag van de begrafenis van Keet, volgde een indrukwekkend eerbetoon. Oversier: "We zijn zo’n kleine club en we hebben veel leed moeten delen met elkaar, op alle fronten."
"Je zit iedere dag met elkaar aan tafel. Dan merk je dat mensen in de war zijn. We hebben letterlijk huilend naar alle beelden gekeken. Wat er dan loskomt bij zo’n club is prachtig."
FC Onder Ons, met een uitgebreid interview met Remco Oversier, wordt vanaf 17.55 uur uitgezonden op Omroep Brabant. In de studio zijn verder analist Aad de Mos en PSV-speler Jorrit Hendrix te gast. De uitzending wordt ieder uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.