Guus Meeuwis voor de zesde keer bovenaan de Album Top 100

24 oktober 2014 om 17:09
nl
Guus Meeuwis viert zijn jubileumjaar met een nieuwe nummer 1-positie. Zijn album Hollandse Meesters kwam deze week nieuw binnen in de Album Top 100 en stootte gelijk door naar de hoogste positie. Op het album eert de Tilburgse zanger zijn (Nederlandstalige) helden met behulp van New Cool Collective.
Geschreven door

Het is natuurlijk niet de eerste keer dan Guus Meeuwis op 1 staat in zijn 20-jarige zangcarrière. De albums Verbazing (1996), Hemel nr. 7 (2007), NW8 (2009) en Armen Open (2011) stonden eerder bovenaan de albumlijst. Zo ook de verzamelaar Tien Jaar Levensecht (2004), dat hij destijds uitbracht om zijn 10-jarig jubileum te vieren.
RijksmuseumVorige week presenteerde de zanger zijn nieuwe album in het Rijksmuseum. Meeuwis speelde samen met New Cool Collective nummers van Wim Sonneveld, Toon Hermans, Herman van Veen maar ook van Abel uit Breda.
Royal Albert HallDe Brabantse zanger laat internationale artiesten als Ben Howard (2) en U2 (4) achter zich in de lijst. Eerder deze maand wist hij in twee dagen tijd de Royal Albert Hall in Londen uit te verkopen. De prestigieuze concertzaal kan zich 24 mei op  maken voor het eerste Nederlandstalige concert ooit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.