Drunense scholieren geven Rutte eerste kalender vfonds over zeventig jaar bevrijding

27 oktober 2014 om 09:00
Scholieren van basisschool Olof Palme in Drunen mogen het eerste exemplaar van de vfonds-kalender uitreiken aan minister-president Mark Rutte. Dat doen ze samen met burgemeester Westerbeek van Eertenschool uit Varik. Maandag krijgt Rutte de speciale kalender die in het teken staat van zeventig jaar bevrijding.

De kalender wordt gratis verspreid aan onder andere de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland om scholieren na te laten denken over thema’s als oorlog en vrede.
Extra aandachtIn 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd. Het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, vraagt daar met een scheurkalender extra aandacht voor onder jongeren.
De kalender laat elke dag zien welke gebeurtenis zeventig jaar geleden op die dag plaatsvond of er staat een ander historisch of actueel weetje. Zo is in de kalender te lezen over de Fakkelcampagne, de bevrijdingsfestivals en het project Adopteer een Monument van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Wachten op privacy instellingen...