Twee snelheidsovertreders krijgen geld van boetes terug die ze kregen op N69 in Aalst

24 oktober 2014 om 18:40
nl
Twee automobilisten krijgen hun geld terug van betaalde boetes voor snelheidsovertredingen op de N69 in Aalst. Volgens de kantonrechter in Den Bosch hadden de bestuurders niet de kans gekregen hun rijgedrag aan te passen. De boetes van een derde automobilist blijven wel staan.
Geschreven door

De automobilisten kregen tussen eind 2012 en begin vorig jaar boetes voor snelheidsovertredingen op de N69. Op die weg stonden eerst analoge flitspalen, maar die werden in 2012 vervangen door digitale flitspalen. Die staan in tegenstelling tot de analoge flitsers altijd aan.
OnduidelijkheidVolgens de beboete automobilisten was niet duidelijk gemaakt dat er andere flitspalen waren geplaatst. Toen de bestuurders hun tweede snelheidsovertreding maakten, waren ze nog niet op de hoogte gebracht van de eerste. De rechtbank woog dat gegeven mee in de beslissing.
De derde automobilist die bezwaar had gemaakt, reed na de media-aandacht in april vorig jaar te hard op de N69. De kantonrechter ziet daarom geen aanleiding om zijn boetes kwijt te schelden, omdat de automobilist had kunnen weten van de flitspalen.
Eerder kreeg een man uit Valkenswaard al geld terug van boetes die hij kreeg op de N69.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.