Tilburgers Harold Pijfers-Bensing en Debbie de Poorter doen mee aan Iceland Diabetes Challenge

24 oktober 2014 om 18:34
nl
Harold Pijfers-Bensing en Debbie de Poorter uit Tilburg doen de komende maanden samen met vijf andere mannen en vrouwen mee aan de Iceland Diabetes Challenge.
Geschreven door

In het RTL-programma gaan zij in IJsland hun grenzen verleggen met een aantal pittige trektochten. Zij doen dat samen met Bas van de Goor die een eigen stichting heeft.
Tussen de trektochten door is er aandacht voor de persoonlijke verhalen van de deelnemers. “Ik kan nu laten zien dat je zelf de leiding kan nemen in de strijd tegen diabetes. De groep mede-challengers heeft mij hier fantastisch bij gesteund”, zegt Harold.
Intensieve voorbereidingDe eerste twee afleveringen van Iceland Diabetes Challenge zijn gewijd aan de selecties en de intensieve voorbereiding in Nederland. De zes daaropvolgende afleveringen vinden plaats in IJsland.
De Bas van de Goor Foundation wil dat mensen met diabetes hun grenzen verleggen door middel sporten en bewegen. Van de Goor won in 1996 in Atlanta met het Nederlands volleybalteam goud op de Olympische Spelen. Zeven jaar later kreeg hij de diagnose diabetes.
De eerste aflevering is te zien op zondag 26 oktober om 11.20 uur op RTL4. De laatste aflevering is op zondag 14 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.