FC Den Bosch verslaat Fortuna Sittard: 'Wanneer onze laatste zege was? Geen idee...'

24 oktober 2014 om 23:53
Weken had FC Den Bosch erop gewacht en tegen Fortuna Sittard was het vrijdag zover. Eindelijk was er weer een zege voor de ambitieuze club van aanvoerder Anthony Lurling, die zover was weggezakt in de Jupiler League. Fortuna werd met 1-0 verslagen.

Fortuna maakte het FC Den Bosch in de eerste helft lastig door de thuisploeg voortdurend op te jagen. Daardoor kwam Den Bosch niet aan goed opbouwen toe. Fortuna had ook een overwicht op het middenveld, waar Jordie Briels slim tussen de linies liep en Filippo Penna weigerde door te dekken op hem.
Verdedigend geklungelFortuna kreeg ook goede kansen, maar doelman Kees Heemskerk, die de plaats innam van de gepasseerde Bruno Appels, redde knap op zijn inzet. Jasper Waalkens kwam ook twee keer voor Heemskerk, na verdedigend geklungel van Penna, maar hij schoot naast.
FC Den Bosch liet zich pas na een halfuur gelden. Anthony Lurling stuurde Erik Quekel diep, maar die stuitte op Kaya en een paar minuten later kwam ook Lurling alleen voor de keeper, maar hij raakte de bal verkeerd.
WisselBij het begin van de tweede helft bleef Penna in de kleedkamer achter. Fred van der Hoorn, die de geschorste Ruud Kaiser verving, wisselde de Italiaan voor Mats van Huijgevoort.
Den Bosch kwam met nieuw elan uit de kleedkamer. De ploeg drukte Fortuna terug en Joey Belterman tikte drie minuten in de tweede helft de 1-0 binnen. Amper bekomen van die tegenslag had Fortuna ook de 2-0 kunnen incasseren, maar Quekel miste eenzelfde soort kans als Belterman benutte. Benjamin van den Broek had de score ook op 2-0 kunnen brengen, maar zijn inzet werd gekeerd.
'Dit hadden we nodig'Fortuna was alleen nog gevaarlijk met een schot van Conneh (net over), een kopbal van Roel Janssen (naast) en een inzet van Elroy Pappot. De eerste helft had de ploeg van coach Peter van Vossen zichtbaar veel kracht gekost.
FC Den Bosch bleef zoeken naar de bevrijdende 2-0, maar die viel niet. Maar 1-0 bleek voldoende voor de zege. "Deze overwinning hadden we nodig", bevestigt FC Den Bosch-middenvelder Joey Belterman. "Wanneer onze laatste zege was? Geen idee, dat is te lang geleden..."
'Was best wel beetje nerveus'Kees Heemskerk straalde na afloop. Hij debuteerde als doelman met een clean sheet en hij had een paar belangrijke reddingen in huis. "Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet zenuwachtig was. Ik was best wel een beetje nerveus, maar zodra ik voor het eerst de bal kreeg, waren die gauw weg." Heemskerk nam de plek in van Bruno Appels. Die werd afgerekend op een aantal mindere wedstrijden de afgelopen weken. Toch voelt zich nog niet de nieuwe eerste doelman van FC Den Bosch. "Elke wedstrijd die ik speel, is mooi meegenomen."