Overvallers van EMTÉ supermarkten in Loon op Zand en Wijk en Aalburg duidelijk op beelden te zien

LOON OP ZAND/WIJK EN AALBURG - Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond camerabeelden vrijgegeven van twee overvallen op filialen van EMTÉ in Loon op Zand en Wijk en Aalburg. Een van de overvallers is duidelijk op de beelden te zien omdat hij vergeet zijn bivakmuts op te zetten.
De eerste overval is op zaterdagochtend 11 april in Loon op Zand. Twee medewerkers van supermarkt EMTÉ op het Oranjeplein worden overvallen door twee mannen. Een van de overvallers wurmt zich met moeite naar binnen via de achteringang.

De medewerkers worden bedreigd met een vuurwapen. Ze moeten de kluis openen en worden daarna vastgebonden.

Zelfde werkwijze
Enkele maanden later, op donderdagochtend 4 juni, wordt een EMTÉ supermarkt op de Markt in Wijk en Aalburg overvallen. Opnieuw komen twee gewapende overvallers via de achteringang naar binnen. Het aanwezige personeel wordt vastgebonden. De overvallers gaan er met de inhoud van de kluis vandoor.

Signalement
De politie gaat ervan uit dat het om dezelfde overvallers gaat. Een van de daders is blank en hij heeft een spitse neus en baardje. De tweede overvaller heeft een vlekkerige huid, een baardje en hij sprak met een Surinaams accent.

Het tweetal is vermoedelijk beide keren gevlucht in een donkere Peugeot 308.