Video

Melding van vermist kind in Rosmalen berust op misverstand

25 oktober 2014 om 18:14
nl
De politie heeft vrijdagnacht met man en macht gezocht naar een jong kind dat in de bossen bij Rosmalen achtergelaten zou zijn. Voorbijgangers maakten melding van een huilende baby in de armen van een man. Toen ze hem even later in zijn eentje zagen, gingen alle alarmbellen af. Maar nu blijkt alles op een misverstand te berusten.
Geschreven door

De politie kreeg vrijdagavond rond tien uur een melding van twee voorbijgangers. Een van de melders zag dat de man iets tegen zijn borst hield. Ze dacht daarbij ook een babygeluid te horen, maar wist dat niet honderd procent zeker. Toen de vrouwelijke melder de man even later zonder iets zag teruglopen, rook ze toch onraad.
De politie begon een grote zoekactie in de bossen bij de Eikenburglaan. Bij die zoekactie waren drie ambulances, meerdere politiewagens, ME, speurhonden, warmtecamera's en de brandweer aanwezig.
Kind niet gevondenRond halfzeven zaterdagochtend moesten de hulpdiensten concluderen dat er geen kind in de bossen achtergelaten was. De man die in het bos liep en als 'verdacht' werd gezien, meldde zich zaterdagochtend bij de politie.
Na verhoor bleek dat alles op een misverstand bleek te berusten. De man had een huilende baby bij zich. Hij liep het bos in om het kindje tot rust te brengen. Het kind is niet in de bossen achtergelaten, dat was een interpretatie van de melders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.