PSV start nieuw seizoen met oefenzege op SV Dosko uit Bergen op Zoom

5 juli 2015 om 18:38
PSV heeft de allereerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De landskampioen rekende in Bergen op Zoom af met de amateurs van SV Dosko: 0-6.

PSV stond binnen 25 minuten al op 0-3 door goals van Rai Vloet, Jürgen Locadia en Nikolai Laursen. Voor rust maakte Steven Bergwijn er zelfs 0-4 van.
In de tweede helft bepaalden Aleksandar Boljev¡c en Andrija Lukovic de eindstand.
Jong PSVZondag kregen de talenten van Jong PSV de kans om te laten zien dat ze klaar zijn voor het echte werk. De verwachting is dat enkele spelers van Jong PSV komend seizoen door zullen gaan stromen naar het eerste.
Verdediger Jordy de Wijs realiseert zich dat er kansen liggen, zeker nu Karim Rekik vertrokken is en PSV iemand intern zoekt om hem te vervangen. "Ze geven een signaal dat er kansen liggen dat je alles moet geven. Daarna is het wachten en hopen dat je de kans krijgt."
Die kreeg De Wijs zondag tegen Dosko ook. Samen met Suently Alberto speelde hij de volledige tweede helft als centrale verdediger.
Hendrix-IsimatIn de eerste helft stelde Cocu Nicolas Isimat-Mirin en Jorrit Hendrix op als centraal duo. "We zijn nu heel dun in de centrale verdedigers en voor mij is dat ook een positie waarop ik vroeger heb gespeeld", verklaart hij de opstelling van zijn trainer.
Maar of hij in de toekomst vaker op die plek zal spelen, is nog maar de vraag. "Als de nood aan de man is, dan is het denkbaar dat ik op die positie ga spelen, maar mijn voorkeur gaat uit naar het middenveld."