Sport zaterdag: Matwé Middelkoop halve finalist tennistoernooi Sharm el Sheikh

25 oktober 2014 om 10:37
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor tennisser Matwé Middelkoop, de zaalvoetballers van FC Eindhoven en ZVV Eindhoven, de ijshockeyers van Destil Trappers en tennisster Indy de Vroome.
Geschreven door

Nieuwkerk wint zestiende nationale titelDuatleet Wim Nieuwkerk uit Dinteloord is in zaterdag in Assen voor de zestiende keer Nederlands kampioen geworden. Assen is ook de plek waar de atleet zijn eerste Nederlandse titel behaalde. Nieuwkerk stopt de wedstrijdsport.
Tilburg Trappers gaan door met winnenDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben de smaak te pakken. Vrijdag wonnen de Trappers ruim van Eaters Geleen (11-4). Zaterdagavond wonnen de Tilburgers met 1-5 van de Eindhoven Kemphanen.
Tachos wint van KoornneefDe handballers van Tachos hebben zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Koornneef met 32-27 gewonnen. De Waalwijkers rukken door de overwinning op naar de derde plek in de eredivisie.
Middelkoop maakt indrukMatwé Middelkoop heeft de halve finale bereikt van het tennistoernooi in het Egyptische Sharm el Sheikh. De Bredanaar was vrijdag veel te sterk voor de Oostenrijkse qualifier Gregor Hutterer. Middelkoop won de eerste en tweede set met 6-2. In de halve finale wacht Middelkoop zaterdag een confrontatie met de als eerste geplaatste Bosniër Aldin Setkic.
Zaalvoetballers FC Eindhoven halen uit De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben vrijdag uitgehaald tegen HV Veerhuys. Het duel in Hoorn eindigde in een 8-1 zege. Iliass el Attabi en Jamal el Ghanouti scoorden allebei drie keer voor FC Eindhoven.FC Eindhoven bezet de vijfde plaats in de eredivisie zaalvoetbal, met zeven punten uit vier wedstrijden. Stadsgenoot ZVV Eindhoven ging vrijdag onderuit. Koploper 't Knooppunt was met 1-0 net iets te sterk voor de promovendus. ZVV Eindhoven staat met vier punten vierde van onderen.
Dubbele fouten nekken De Vroome Indy de Vroome is uitgeschakeld op het tennistoernooi in het Japanse Hamamatsu. Het talent uit Cromvoirt moest in de kwartfinale haar meerdere erkennen in Shuko Aoyama. De Vroome verloor de eerste set met 4-6, veroverde de tweede set nog met 7-6, maar de derde ging weer naar de Japanse. De Vroome sloeg in dit duel liefst 25 dubbele fouten.
Trappers geven Eaters draai om orenDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben Eaters Geleen vrijdag een draai om de oren gegeven. De Tilburgers wonnen thuis met 11-4. Na twintig seconden lag de 1-0 al in de Limburgse goal. Steve Mason scoorde. Na twaalf minuten stond het 6-0. Kris Hog was topscorer aan de zijde van Trappers. Hij scoorde drie keer.
Kozakken Boys winnen tegen Ajax amateursIn eigen huis heeft de Werkendamse voetbalclub Kozakken Boys de winst behaald tegen de amateurs van Ajax uit Amsterdam. Het werd 2-0.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.