Duizenden liters mest gelekt in sloot bij BioMoer in Moerstraten

25 oktober 2014 om 14:06
nl
In een sloot in Moerstraten zijn vrijdag duizenden liters mest gelekt. De mest zat in een tank van biovergistingsinstallatie BioMoer aan de Luienhoekweg. Het bedrijf moet de mest zelf opruimen van het waterschap.
Geschreven door

De mest is overgelopen uit een van de tanks op het complex, zegt een medewerker. De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en het Waterschap Brabantse Delta zijn vrijdag bij het bedrijf geweest om te zien wat er is gebeurd.
Duizenden litersEr is dertig- tot veertigduizend liter gelekt in de sloot. Een omwonende zegt dat het stinkt in de buurt van het bedrijf. Ook zouden er dode kikkers in de sloot liggen. Het waterschap heeft geen dode dieren gezien.
Het waterschap laat zaterdag weten dat BioMoer de sloten heeft moeten afdammen en de troep zelf op moet ruimen. "Het bedrijf moet doorgaan met schoonmaken totdat wij zeggen dat het goed is", laat een woordvoerder van het waterschap zaterdag weten.
BioMoer zegt dat de mest snel opgeruimd zal zijn. BioMoer is een samenwerking van boeren in Moerstraten om zelf duurzame energie te halen uit koeienmest.
De Partij voor de Dieren wil dat de provincie een onafhankelijk onderzoek laat doen naar de lekkage en de gevolgen voor milieu en omwonenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.