Minister neemt houten lul in ontvangst; protest over snelweg A4

STEENBERGEN - Ze voelen zich letterlijk voor lul gezet. Enkele omwonenden van de A4 hebben donderdagochtend geprotesteerd bij de officiƫle opening van de snelweg door minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen. Om hun 'lullige' situatie duidelijk te maken, zetten de actievoerders de grote houten piemel in van kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen.
De A4 is al sinds november vorig jaar in gebruik, maar nu pas kwam de minister de snelweg officieel openen. Sinds de auto's over de snelweg razen, klagen omwonenden over het geluid. Het meest bizarre vinden de Steenbergers dat er geluidswallen staan bij onbewoonde en gesloopte huizen, maar niet voor de huizen waar de mensen er echt last van hebben.

Aanhanger
De grote houten piemel werd op een aanhanger in Steenbergen gezet. "We zetten hem op een plek waar de minister hem zeker te zien krijgt", zei Peter van der Wijk. Tijdens het officiële moment hebben de actievoerders een kleinere houten fallus aan Schultz van Haegen aangeboden.

Van Schultz hoeven ze geen verdere actie te verwachten. Zij meldde onlangs dat al veel maatregelen zijn genomen en dat ze geen verdere mogelijkheden ziet.