Video

100 kilo harddrugs gevonden in kantine VV Steenbergen: volgens pachter gaat het om 'aanmaakblokjes'

11 juli 2015 om 15:12 • Aangepast 21 november 2020 om 17:15
nl
"We vonden het er verdacht uitzien, dus hebben we de politie maar gebeld." Voorzitter Wim Roovers van VV Steenbergen is best wel geschrokken van de vondst die een clublid vrijdagavond in de kantine deed. Er lagen zeven tassen in een hoekje waar vermoedelijk 100 kilo drugs in zat. De politie heeft de 37-jarige pachter van de kantine van de club aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Een verenigingslid was de kantine aan het opruimen, omdat er zaterdag een kinderactiviteit is bij de voetbalclub. In een hoekje zag hij volgens de voorzitter ineens de zeven tassen staan. "Hij ritste ze open en zag allemaal zakjes met een raar goedje erin."
'Het zijn aanmaakblokjes'Het clublid vertrouwde het niet en belde de voorzitter en de politie. Uiteindelijk meldde de pachter van de kantine zich. Volgens de voorzitter van de club zei de pachter dat het om aanmaakblokjes ging voor kampvuren en open haarden. Dat lijkt nu dus toch niet helemaal het geval te zijn.
De pachter huurt de kantine van de club pas sinds 1 juli. Volgens voorzitter Wim Roovers waren er geen aanwijzingen dat er iets mis was met de man. "We hadden namelijk een verklaring van goed gedrag opgevraagd."

Wachten op privacy instellingen...

MDMAUit een eerste test van de gevonden stoffen blijkt dat het vermoedelijk om MDMA, het hoofdbestanddeel van xtc, gaat. Aan specialisten van de Landelijk Forensische Opsporing is gevraagd uitgebreidere testen te doen.
Volgens de politie heeft de 37-jarige man uit Steenbergen zichzelf gemeld op het bureau als eigenaar van de tassen. Hij is vastgezet. Onderzoek moet uitwijzen wat zijn betrokkenheid precies is. Zaterdag gaat de kinderactiviteit op de club gewoon door. De kantine is niet voor politie-onderzoek afgezet. "Ze hebben die tassen meteen weggehaald en we mochten de kantine gewoon weer gebruiken", aldus Roovers.
Geen goede reclameDe voorzitter vindt de hoeveelheid drugs die is gevonden op zijn club opmerkelijk en is er allerminst blij mee. "Dit is geen goede reclame voor de club. Het is vooral heel erg vervelend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.