Inwoners proosten niet op ‘Het groene hart van Breda’ van Heineken: ‘Lijkt in de verste verte niet'

25 oktober 2014 om 20:27 • Aangepast 21 november 2020 om 21:56
nl
‘Het lijkt eerder op Amsterdam’, ‘Gelijkenis is ver te zoeken’, ‘Klopt geen zak van’, slechts een greep uit de vele negatieve reacties op de 'Heineken-versie' van de Parel van het Zuiden. De bierbrouwer gaf een ontwerper de opdracht om de stad na te bouwen in de vorm van bierblikjes, bierglazen en kratten. 'Het groene hart van Breda', luidt de titel van het kleine project.
Profielfoto van
Geschreven door

Het karakteristieke Chassé Theater, de historische Koepel en de gotische Grote Kerk: het zijn gebouwen die onmiddellijk in het oog springen op de kleurrijke foto. Over de authenticiteit zetten veel gebruikers op Facebook wel hun vraagtekens. “Lijkt in de verste verte niet op Breda”, klaagt Robbie van Zegveld.

'We geven feedback door'De van oorsprong Amsterdamse bierbrouwer is de beroerdste niet om op alle negatieve berichten te reageren. “We geven je feedback door aan onze ontwerper”, Robbie”, luidt de reactie. “Herken je ook de Grote Kerk niet?”
Op steun van Sjoerd Achten hoeft Heineken ook niet te rekenen. “Het lijkt eerder op Amsterdam. Alleen het Chassé Theater heeft gelijkenis.” Bredanaar Bart Rennen vult aan: “Beetje meer research van tevoren of de juiste beelden ernaast houden en je was klaar”, moppert hij.
'Gewoon rustig kijken'Veel Facebook-gebruikers snappen overigens niet waarom Heineken Breda op deze manier heeft afgebeeld. “Waar nergens Heineken wordt geschonken”, reageert Arris Boogaard cynisch. Dat wil Nick van Kerkvoorde ook zo houden. "Laten we Heineken zoveel mogelijk uit onze parel van het zuiden houden.”
Carlaa Praats is één van de weinigen die Breda herkent in de afbeelding. “Prachtig”, jubelt ze. “Gewoon rustig kijken en dan herken je Breda zeker wel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.