Geert Wilders wil gerichte bombardementen Irak met F-16’s: ‘Vernietiging IS maakt ons land veiliger'

25 oktober 2014 om 22:59
nl
PVV-leider Geert Wilders vindt dat de leider van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, en andere IS-leiders moeten worden uitgeschakeld. Hij hoopt dat de Verenigde Staten daartoe het voortouw nemen. Als de F-16's uit onder meer Volkel daar met gerichte bombardementen aan kunnen bijdragen, 'dan moeten ze dat zeker doen'.
Geschreven door

Vijf van de acht gevechtsvliegtuigen die bij de internationale missie tegen IS door Nederland zijn ingezet, vertrokken begin oktober vanaf vliegbasis Volkel.
Wilders sprak afgelopen week in Washington onder anderen met de Republikeinse politicus Michelle Bachmann (lid van het Huis van Afgevaardigden), die er eerder al voor pleitte Al-Baghdadi te doden.
'Enorme klap voor IS'Wilders is het met haar eens: "De zelfbenoemde kalief Al-Baghdadi en de andere IS-leiders moeten het target worden van de VS en andere landen in hun strijd tegen de terreur van de Islamitische Staat. Als zij worden gedood, zal dat een enorme klap zijn voor de Islamitische Staat."
Zes Nederlandse F-16's zijn inmiddels drie weken actief boven Irak als onderdeel van de internationale strijd tegen IS. De straaljagers gooiden verscheidene bommen op doelen van IS, waarbij terroristen zijn gedood. IS-strijders zouden raketten hebben waarmee ze F-16's kunnen neerschieten.
Wilders vindt het goed als de F-16's de Amerikanen zouden helpen om ook leiders van IS uit te schakelen. "De vernietiging van de (leiders van de) Islamitische Staat maakt ook Nederland een stuk veiliger'', aldus de PVV-voorman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.