‘Ik ben niet meer in FIFA 15’, Zakaria Bakkali verwijdert tweets en profielfoto na forse kritieken

25 oktober 2014 om 23:31 • Aangepast 21 november 2020 om 21:56
nl
Een niet zo handige tweet van Zakaria Bakkali heeft zaterdag tot veel verontwaardiging geleid onder PSV-supporters. De Belgische vleugelspeler, die door meerdere conflicten al maanden niet meer in de selectie zit, klaagde op Twitter dat hij niet meer met naam en toenaam in de videogame 'FIFA 15' zit.
Profielfoto van
Geschreven door

Eerder weigerde Bakkali al bij te tekenen in de sportgame. De Belgische vleugelaanvaller wilde in het spel, net zoals in het echt, niet ingaan op een aanbieding van PSV.

Wachten op privacy instellingen...

Alle tweets verwijderdDe Belg kreeg onlangs te horen dat hij niet meer in de plannen van hoofdtrainer Philip Cocu voorkomt. Ontwikkelaar EA Sports, die nauwlettend de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld bijhoudt, heeft dit doorgevoerd in de nieuwe voetbalgame, waardoor Bakkali niet meer speelbaar is.
De talentvolle speler kwam hier achter en schreef: 'Ik ben niet meer in FIFA 15', gepaard met een verdrietige 'smiley'. Inmiddels zijn de tweet en alle voorgaande berichten verwijderd. Waarom Bakkali dit heeft gedaan, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

'Aan jezelf te danken'Hoewel het bericht niet al te lang online heeft gestaan, hebben een hoop PSV-supporters de tweet opgemerkt. Zij reageerden boos op de voetballer. "Eigen schuld", schrijft een supporter. Een ander vult aan: "Heb je aan jezelf te danken."
De technische staf van PSV heeft het inmiddels helemaal gehad met Bakkali. De club trok het voorstel voor contractverlenging van de 18-jarige Belg in september in. Zijn huidige contract loopt aan het einde van dit seizoen af.

Wachten op privacy instellingen...

Gehackt accountZaterdagavond kwam PSV met de mededeling dat het twitteraccount van Bakkali gehackt is. Het bericht zou niet van de speler afkomstig zijn, meldt de Eindhovense club. Veel twitteraars nemen deze mededeling met een korreltje zout.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.