Indrukwekkende Michael van Gerwen wint EK darts Mülheim

26 oktober 2014 om 23:54 • Aangepast 21 november 2020 om 21:55
nl
Michael van Gerwen heeft het EK darts in het Duitse Mülheim op zijn naam geschreven. De wereldkampioen uit Gemonde was zondagavond in de finale veel te sterk voor Terry Jenkins. De Engelsman werd met 11-4 vernederd.
Profielfoto van
Geschreven door

'Mighty Mike' hoefde niet eens diep te gaan om 'The raging bull' opzij te zetten. Jenkins had in het begin van de wedstrijd namelijk grote moeite om de dubbels te raken. Het grootste gevaar van Van Gerwen zat in de concentratie. Hij moest ondanks het gebrek aan druk proberen scherp te blijven.
De finale dreigde even in een vluggertje te eindigen. na vijf legs stond het 5-0, maar de pauze deed Jenkins zichtbaar goed. Hij kwam terug tot 5-1, 5-2 en 5-3. Toen vond Van Gerwen het mooi geweest. Twee legs op rij bezorgden brachten hem in een zetel naar een nieuwe titel. Nog maar één leg gunde hij de Engelsman.
Half oktober schreef 'Mighty Mike' ook al het World Grand Prix-toernooi in het Ierse Dublin op zijn naam.
BarneyOp weg naar de finale rekende de Gemondenaar eerder op de dag af met Raymond van Barneveld en Dave Chisnall. Chisnall werd in de kwartfinale met 10-5 opzij gezet. Chisnall gooide zeker niet slecht, maar 'MIghty Mike' overklaste hem. Een 6-2 achterstand wist Chisnall nog terug te brengen tot 6-5, maar een nieuwe versnelling van de wereldkampioen was hem te machtig.
Raymond van Barneveld werd in de halve eindstrijd met 11-6 opzij gezet. Toch begon 'Barney' die wedstrijd het best. Van Gerwen had moeite met het gooien van hoge scores en dubbels, maar hij zette zijn tanden in het duel. Bij een 2-4 achterstand gooide de Gemondenaar een negendarter. Een 161-uitgooi bracht hem op 5-5 en daarna kantelde het duel steeds meer naar zijn kant. Een 100-finish in de twaalfde leg maakte het definitieve verschil.

Wachten op privacy instellingen...

Klaasen uitgeschakeldJelle Klaasen werd zondagmiddag in de kwartfinale uitgeschakeld door de Engelsman Mervyn King.
Klaasen begon de wedstrijd goed, maar hij werd in de vijfde game gebroken nadat hij vier darts miste om dubbel twintig uit te gooien. Twee games daarna moest de Bredanaar weer zijn game afstaan. King finishte 76. Klaasen brak de Engelsman nog terug, maar na een nieuwe break van King was de weerstand van Klaasen gebroken.
Het duel eindigde uiteindelijk in 5-10.

Wachten op privacy instellingen...

Stunt tegen LewisKlaasen begon het toernooi in Mülheim vrijdag met een daverende verrassing door titelverdediger Adrian Lewis te kloppen. Zaterdag gaf hij die zege een mooi vervolg met een 10-7 zege op Jamie Caven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.