Eindhovense NXP levert ook nfc-chip voor nieuwe iPads, 'maar betalen in winkels is niet mogelijk'

26 oktober 2014 om 17:23 • Aangepast 21 november 2020 om 21:55
nl
De pas aangekondigde iPads van miljardenbedrijf Apple zijn voorzien van een NFC-chip, gemaakt door de Eindhovense chipfabrikant NXP. In tegenstelling tot de iPhone 6 kun je met de apparaten niet contactloos betalen in winkels.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat concludeert Apple-fansite iCulture op basis van onderzoek. De NFC-chip van de iPad Air 2 en de iPad Mini 3 bevat geen antenne, waardoor betalingen in winkels onmogelijk worden. Aankopen doen in de App Store, de digitale winkel van Apple, blijft wel gewoon mogelijk.
Draadloze communicatieNfc staat voor near field communication, wat inhoudt dat de chip ervoor zorgt dat apparaten draadloos met andere toestellen kunnen communiceren.
Het betalingssysteem Apple Pay, dat bij de introductie van de iPhone 6 werd geïntroduceerd, is sinds 20 oktober in Amerika te gebruiken voor contactloze betalingen. In Nederland is Apple Pay in combinatie met een creditcard te gebruiken bij filialen van Starbucks.

Opleving aandelenDe aankondigingen van de nieuwe iPhone-toestellen zorgden begin september voor een kleine opleving van de aandelen van het Eindhovense NXP.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.