Regisseur Nick Janssen uit Gemert heeft zin in filmpremière Tony Cairoli: ‘Het wordt volle bak'

26 oktober 2014 om 18:27 • Aangepast 24 april 2020 om 19:01
nl
Filmmaker Nick Janssen uit Gemert gaat een spannende week tegemoet. Na maanden van plannen, filmen en regisseren gaat maandagavond zijn film over motorcrosslegende Tony Cairoli (28) in Pathé Eindhoven in première. "Ik verwacht een volle zaal. In Italië is Cairoli dé man", spreekt Janssen vol vertrouwen.
Geschreven door

In Tony Cairoli The Movie, zoals de titel van het omvangrijke project luidt, weerspiegelt de Brabantse filmmaker de onstuimige loopbaan van een sensationele motorcrosser.
HeldenstatusCairoli heeft maarliefst zeven wereldtitels in de MXGP-klasse op naam staan. "Iedereen in Italië kijkt uit naar het moment dat hij weer een wedstrijd gaat rijden. Het land gaat op de knieën voor deze man", vertelt Janssen.
Cairoli verliet op jonge leeftijd zijn familie om zijn droom waar te maken: motorcrossen in het noorden van Italië. Hij verhuist even later naar België om een nog betere motorcrosser te worden. Janssen vat alle belangrijke gebeurtenissen in zijn leven samen. "Het mooiste aan de film vind ik als hij zelf terugblikt hoe hij het succes heeft bereikt", aldus de Gemertse regisseur. [YouTube:body:http://youtu.be/LRc7sf2bsdQ]
Nederlandse premièreMaandagavond halfacht gaat de film in Nederland in première. Janssen was vorige week nog in Italië waar de film op het witte doek te zien was.
"Dat was zeer geslaagd, ik verwacht dat het in Eindhoven weer volle bak wordt. Tony is niet te vergelijken met Jeffrey Herlings in Nederland."[YouTube:body:http://youtu.be/Zz1VRFKRNoU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.