Sport zondag: Ruiter Harrie Smolders wint in Californië, tennisser Matwé Middelkoop in Egypte - Omroep Brabant

Sport zondag: Ruiter Harrie Smolders wint in Californië, tennisser Matwé Middelkoop in Egypte

26 oktober 2014 om 19:09
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor springruiter Harrie Smolders, tennisser Matwé Middelkoop de basketballers van Shoeters, de ijshockeyers van Kemphanen en de rugbyers van The Dukes.
Geschreven door

Smolders sterk in AmerikaHarrie Smolders heeft zondag de World Cup Grand Prix-wedstrijd in Del Mar op zijn naam geschreven. De springruiter uit Lage Mierde bleef met de merrie Regina Z foutloos in de barrage. Met een eindtijd van 37,40 seconden was hij net iets sneller dan de Amerikaan Richard Fellers met zijn paard Flexible. Het verschil op de finishlijn was slechts vier honderdsten. Smolders had ook nog succes met Enjoy Louis, het tweede paard dat hij had meegenomen naar Californië. Deze combinatie werd in 41,19 seconden derde.
Middelkoop wint toernooi EgypteMatwe Middelkoop heeft het future-tennistoernooi in het Egyptische Sharm El Sheikh op zijn naam geschreven. De Bredanaar was in de finale zondag te sterk voor de als tweede geplaatste Mohamed Safwat. Het werd 7-5, 2-6 en 6-3. Zaterdag had Middelkoop al afgerekend met de als eerste geplaatste Aldin Setkic. De eindzege in Sharm El Sheikh is de eerste toernooiwinst voor Middelkoop dit seizoen. Het eerste halfjaar moest hij grotendeels aan zich voorbij laten gaan vanwege blessureleed.
Basketballers Shoeters halen uitDe basketballers van SPM Shoeters hebben zondag eenvoudig gewonnen van Den Helder. De wedstrijd in De Maaspoort in Den Bosch eindigde in 74-57. Shoeters staat derde in de Dutch Basketball League, met acht punten uit vijf wedstrijden. Leiden is koploper met tien punten.
Dukes op dreefDe rugbyers van The Dukes hebben RC Waterland met speels gemak aan de kant gezet.Het duel in Purmerend eindigde in 50-12 voor de Bosschenaren. The Dukes is koploper in de ereklasse.
Geen stunt KemphanenDe ijshockeyers van Kemphanen zijn er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen het Belgische Herentals. De Eindhovenaren verloren zondagavond nipt met 8-6 van de nummer twee. Kemphanen staat puntloos onderaan in de bekercompetitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.