Justitie eist 23 miljoen euro van drugsbende van Eindhovenaar Aran de Jong

27 oktober 2014 om 09:07
Justitie eist meer dan 23 miljoen euro illegale winst terug van zes leden van de drugsbende van de vermoorde Eindhovenaar Aran de Jong. De hoogste claim is neergelegd bij Waalwijker Glenn M. die 7,8 miljoen euro zou moeten betalen.
Geschreven door

Zes medeverdachten kregen voor betrokkenheid bij de drugstransporten celstraffen van twee tot zes jaar. De zaak over de miljoenenclaim begint op 11 november bij de rechtbank in Den Bosch.
Maandenlang procesVolgens een woordvoerder van Justitie is dit 'het startpunt voor de procedure van de rechter'. De inhoudelijke behandeling van de zaak begint namelijk pas als de verdediging de kans heeft gekregen om bijvoorbeeld onderzoekswensen door te geven. Pas na de inhoudelijke behandeling maakt Justitie een definitieve terugvordering bekend. Dit proces kan maandenlang duren.
Aran de Jong stond aan het hoofd van een criminele organisatie die hasj uit Pakistan importeerde en hennep en hasj naar Engeland en Italië exporteerde. Hij werd in 2012 kort voor het begin van zijn strafzaak doodgeschoten vlakbij zijn huis aan de Diamantring in Eindhoven.
MaskerbijDe drugsbende van De Jong kreeg de codenaam Maskerbij en staat bekend als een van de grootste drugsbendes van Brabant. De bende werd in 2011 opgerold. Volgens justitie verdiende de bende van De Jong in totaal 42 miljoen euro met drugshandel.
Glenn M. kreeg als hoofdverdachte zes jaar celstraf.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...