Seksafspraak met minderjarig meisje op carpoolplaats in Breda op camera: ‘Ik ben geen 18, maar 16'

27 oktober 2014 om 10:27
nl
Schrijnende beelden van een minderjarig meisje (16), dat zich op een carpoolplaats in Breda beschikbaar stelt voor onveilige seks, zondagavond in Undercover in Nederland. De pooier voor wie het meisje werkte, woonde in Rucphen. “Hij doet het ook nog voor andere hoeren.”
Geschreven door

Het team van het SBS6-programma, onder leiding van Alberto Stegeman, spreekt op klaarlichte dag met het meisje af op een carpoolplaats in Breda.
Vooraf betalenDe undercoverjournalist moet vooraf zestig euro aan het meisje geven. Later blijkt dat het 16-jarig meisje dertig euro moet afstaan aan haar pooier.
Zodra het meisje instapt, vraagt de journalist of ze meerderjarig is. Het meisje ziet er jong uit en haar ‘klant’ twijfelt aan haar leeftijd. Stellig antwoordt ze dat ze achttien jaar oud is.
'Makkelijk geld verdienen'Ze is direct vrij openhartig tegen haar hoerenloper. Ja, ze heeft het al vaker gedaan, zo’n tien keer. En de reden dat ze het doet, is omdat ze al superveel heeft meegemaakt in haar leven.
En daarom maakt het haar niet uit dat ze haar lichaam verkoopt voor seks. “Ik kan zo wel makkelijk geld verdienen. Waarom niet?” Haar oudste klant was 46.
Onveilige seks geen probleemHet meisje vindt het geen probleem als ze onveilige seks heeft. Op de dag van haar afspraak met de undercoverjournalist, heeft ze al drie klanten gehad. En iedere keer deed ze de seksuele handelingen onveilig.
De journalist komt weer terug op haar leeftijd. Op de vraag of ze een identiteitsbewijs bij zich heeft, antwoordt het meisje dat die in de auto van haar ‘chauffeur’ ligt. Direct daarna geeft ze haar echte leeftijd prijs. “En nee, ik ben geen achttien. Ik ben zestien.”
Naïeve houdingOver het gevaar van seksuele ziektes doet het meisje lichtzinnig. Ze vertelt dat ze ervan uitgaat dat haar zoiets niet overkomt. Als de journalist haar confronteert met haar naïeve houding, zegt ze dat dit bij haar werk hoort.
Openhartig als het meisje vanaf het begin is, onthult ze ook haar echte naam. Wel verzoekt ze de undercoverjournalist die niet bekend te maken, omdat zij en haar pooier anders een groot probleem hebben.
Op jacht naar pooierNa de ontmoeting met het meisje, gaat het team van Stegeman op jacht naar de pooier. Die blijkt in Rucphen te wonen en in Sint Willebrord te werken.
Informatie over het meisje en de pooier wordt aan de politie doorgespeeld. Het meisje is na de ontmoeting in veiligheid gebracht door de politie. De pooier is opgepakt. Hij wordt verdacht van mensenhandel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.