Video

Met spoed gezocht 154 baasjes: dierenopvang in Eindhoven zit tjokvol met katten en konijnen

27 oktober 2014 om 13:08
nl
Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven zit tjokvol met katten en konijnen waarvoor met spoed een nieuw baasje wordt gezocht. 154 om precies te zijn.
Geschreven door

Het opvangcentrum kampte de afgelopen tijd met een hardnekkige schimmelziekte en kon daardoor zes weken geen enkel dier aan een nieuw baasje helpen. De schimmel is in de ban en vanaf dinsdag zijn er weer nieuwe baasjes welkom.
Besmettelijke huisinfectie“Zes weken geleden werd bij een aantal katten en een hond een besmettelijke huidinfectie geconstateerd. Op dat moment treedt een protocol in werking om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen", vertelt Vivian Jansen van het opvangcentrum De Doornakker.
"De dieren worden behandeld en de bemiddeling naar nieuwe baasjes stopt per direct. Mensen die naar de dieren komen kijken kunnen de schimmelinfectie ook verspreiden en zelfs overdragen op anderen”, aldus Jansen.
'Officieel schimmelvrij'"Ook andere opvangcentra kampten met de infectieziekte. We zijn nu officieel schimmelvrij.", vertelt de medewerkster van het opvangcentrum.
"Alle dieren zijn medisch in orde",  aldus Jansen. "Voor 100 katten en 15 konijnen gaan we een nieuw baasje zoeken. Voor de overige dieren moeten we nog twee weken wachten. De eigenaren kunnen zich in die periode nog melden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.